U bent hier:

FAQ

  1. Hoe ziet een gemiddelde week eruit op Veracket?

Jouw gemiddelde Veracket-week wordt ten eerste gevuld met training wanneer het jou uitkomt. Je kunt je inschrijven voor training op elk niveau op veel verschillende momenten in de week. Verder is er elke woensdagavond een Toss (zie hieronder), waar je je tennistalent kan ontwikkelen of gewoon showen. Na afloop van de Toss is er wekelijks een mooi feestje wat je niet wil missen. De donderdag van jouw Veracket-week zou wel eens brak doorgebracht kunnen worden. Is het de eerste week van de maand? Dan heb je geluk, want op de dinsdag in jouw Veracket-week kun je lekker gaan borrelen in de stad bij de maandelijkse borrel in Partycafé De Doos! Nog niet zat van de club? Dan zou een andere avond in jouw Veracket-week je commissieavond kunnen zijn. Verder kun je in het voorjaar in het weekend meedoen aan de competitie, voor zowel beginners als gevorderde tennissers. Ten slotte zijn er talloze activiteiten waar je aan mee kan doen die jouw Veracket-week kunnen sieren, zoals open feesten, zaterdagavondtoernooien of een commissieweekend. 

  1. Wat is een Toss?

Een Toss is de perfecte kans om je tennis skills te oefenen of te laten zien. Op woensdagavond komen Veracketeers bij elkaar om tussen 20:00 en 23:00 in verschillende rondes tegen elkaar te spelen. Per ronde van 20 minuten kun je met en tegen verschillende mensen spelen, waardoor je snel nieuwe mensen leert kennen. Ongeacht welk niveau je bent, van professionele racketspeler tot enthousiast groentje, voor iedereen is een Toss leuk. Mocht je niet echt zin hebben om je die avond te zetten tot sportiviteit, is er in Het 't Haarhuisje altijd gezelligheid te vinden. Na 23:00 begint dit pas echt, waarbij vele feestjes tot laat in de nacht kunnen voortduren. De Toss is de ideale manier om aan je wekelijkse portie sociaal contact te komen en nieuwe mensen te leren kennen. Kom dus vooral op woensdag na Het 't Haarhuisje!

  1. Wat voor activiteiten worden er georganiseerd?

Naast tennissen zijn er bij T.C. Veracket ook talloze andere activiteiten te doen. Als nieuw lid kun je je ten eerste opgeven voor de VIP-periode. Hierbij maak je kennis met een groepje andere eerstejaars en doe je mee aan een aantal activiteiten. Je wordt begeleid door 2 enthousiaste VIP-ouders, die graag antwoord geven op al je vragen en een uitvalsbasis vormen voor de VIP-activiteiten. 

Gedurende het jaar is er nog veel meer te doen bij T.C. Veracket dan alleen Tossen en borrels. Ga mee op wintersport, doe mee aan twee Open Toernooien, de Clubkampioenschappen, zaterdagavondtoernooien of thema Tossen, doe mee aan een liftwedstrijd of geniet van een van de andere activiteiten bij T.C. Veracket.  Niets is verplicht bij T.C. Veracket en je mag overal aan meedoen als je dat wilt. Ook tennissers die vooral geïnteresseerd zijn in trainen zijn van harte welkom bij de vereniging.

Tot slot kun je ook jezelf ontplooien in één van de vele commissies die de vereniging rijk is. Wil je graag een toernooi organiseren? Meedoen aan de liftwedstrijd? Of verantwoordelijk zijn voor de foto’s en de redactionele content van de vereniging? Of tap je graag biertjes en wil je de muziek bedienen tijdens de feestjes? Iedereen kan zich aanmelden voor één van de uiteenlopende commissies van T.C. Veracket! 

  1. Kan ik in mijn eerste jaar een commissie doen?

Natuurlijk kan dat! Er zijn ontzettend veel leuke commissies, zoals de Introcie, Clubcie en Creacie. De ene commissie kost wat meer tijd en de andere wat minder. Daarom is er een commissie voor iedere eerstejaars Veracketeer, hoe je agenda er ook uitziet. Een commissie is de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen.

De meeste commissies organiseren een activiteit of toernooi, maar er zijn ook genoeg commissies met andere bezigheden. Zo houdt de Redactie denderende Late-night interviews tijdens de borrels en zorgt de Creacie voor de mooiste logo’s en promotiemateriaal. Als je meer wilt weten over de specifieke commissies, klik dan hier.

  1. Zijn er veel verplichtingen?

Nee, alles is vrijblijvend en niemand verwacht van je dat je een minimaal aantal dagen per week aanwezig bent. T.C. Veracket is voor iedereen; of je nu alleen wil komen tennissen of juist de gezelligheid het interessantst vindt. Wel is het natuurlijk zo gezellig dat een groot deel van ons bijna iedere week te vinden is op de Toss en/of training!

  1. Hoeveel kost het om lid te zijn?

Om lid te kunnen zijn moet je een ACLO-lidmaatschap hebben, dit komt neer op €59.95 per jaar. Daarnaast kost de contributie je slechts €37,-. Voor de trainingen kun je je ieder blok opnieuw inschrijven, waarbij er het je alleen geld kost wordt als je je hebt ingeschreven voor een training. Voor meer informatie over de lidmaatschapskosten en trainingen, klik dan hier.

  1. Kan ik ook op hoog niveau tennis spelen?

Natuurlijk kan dat! We bieden training aan op verschillende niveaus, waarbij we ook voor hoog niveau een goede trainingsgroep hebben. Als je bij T.C. Veracket in de selectie zit, krijg je de mooiste trainingsuren, wat betekent dat je ‘s avonds anderhalf uur lang training krijgt. Zo kun je op hoog niveau training volgen samen met de andere spelers van niveau 1-3. Ook is er de mogelijkheid om fitnesstraining te krijgen van Tom Kroon bij de ACLO.

  1. Kan ik competitie spelen?

Jazeker! Als lid bij T.C. Veracket kan je meedoen aan de KNLTB Voorjaarscompetitie. Op zaterdag of zondag speel je met je competitieteam wedstrijden en werk je aan je skills en je rating. Daarnaast kun je altijd een drankje doen in het zonnetje en je mede-Veracketeers aanmoedigen. Voel je je nog niet sterk genoeg in je tennis skills? Dan kan je ook meedoen aan de interne vrijdagcompetitie. De vrijdagcompetitie is vrijblijvend en intern, en is vooral bedoeld om te beter te worden terwijl je wel wedstrijden speelt.