U bent hier:

Dynamische Speelsterkte uitleg

Elke wedstrijd die je speelt, heeft effect op je rating. Bij winst stijgt je rating, bij verlies daalt je rating. Hierbij geldt een boven- en ondergrens, waardoor je niet ineens heel hard kan stijgen of dalen.

Hoeveel je rating stijgt of daalt verschilt per tegenstander. Stel: je speelt tegen iemand met een mindere rating dan jij. De verwachting dat je wint, is groter dan dat je verliest. Dus als je wint, stijgt je rating in verhouding minder dan als je wint van iemand met een betere rating.

Hetzelfde geldt omgekeerd bij een verloren wedstrijd. Als je verliest van iemand met een betere rating dan jij, dan daalt je rating in verhouding minder dan als je verliest van iemand met een mindere rating.

Bij dubbelspel worden het gemiddelde van de ratings van het koppel gebruikt. Bij winst of verlies krijgen de koppels dezelfde stijging of daling.

Op die manier zal je rating gedurende het seizoen een goed beeld geven van je prestaties. En dat vertaalt zich door naar een representatieve speelsterkte voor het volgende seizoen.

Lees hier een uitgebreide inhoudelijke uitleg van het nieuwe systeem of bereken zelf de uitkomst van jouw volgende wedstrijd met de eenvoudige rekentool.

Sponsoren