U bent hier:

COVID-19

In het geval dat er een besmetting binnen de vereniging bekend is, wordt eerst door de GGD een bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Zij bepalen in welke categorie de personen vallen die in aanraking zijn geweest met de positief geteste persoon. Mocht hieruit blijken dat de persoon in kwestie op een activiteit/training van T.C. Veracket is geweest, dan nemen, vooralsnog, wij contact op met de overige aanwezigen om hen hierover in te lichten. Het is dan ook van groot belang dat je het direct meldt als je positief getest bent en onlangs bij T.C. Veracket bent geweest.

De komende tijd worden er, met inachtname van de COVID-19 maatregelen, weer diverse activiteiten georganiseerd. Om de COVID-19 besmettingen buiten de vereniging te houden, willen wij je dan ook met klem vragen om je aan de volgende maatregelen te houden:

Wat verwachten wij in het algemeen van jou?

Er zijn sinds dinsdagavond nieuwe maatregelen gecommuniceerd vanuit de overheid. Hieronder kan je de huidige regels op het tennispark vinden.
 
Basisregels
De volgende basisregels blijven gelden:
•    Was vaak en goed je handen
•    Geef elkaar zoveel mogelijk de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand.
•    Blijf thuis bij (milde) klachten en laat je direct testen door de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent!
•    Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als ze gevaccineerd zijn
•    Hoest en nies in je elleboog

Buitensport
Voor de buitensport gelden de regels rondom de QR-code check vooralsnog niet. Dit betekent dat de wedstrijden en trainingen voorlopig op de reguliere manier kunnen plaatsvinden, met natuurlijk het in acht nemen van de basisregels. 

Binnensport 
Voor de binnensport is het besluit van de RUG en de Hanze dat er op woensdagen, vrijdagen en in het weekend wordt gewerkt met het scannen van de QR-code. De maatregel geldt dus vooralsnog deze week op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Je dient je QR code te laten checken bij de hoofdingang van het Sportcentrum voor je naar het tennispark loopt. Dit geldt dus ook voor de blaashallen.

Het ‘t Haarhuisje
Het 't Haarhuisje blijft de komende weken dicht.

Wanneer verwachten wij dat je niet naar activiteiten/trainingen van T.C. Veracket komt?

  • Je bent verkouden, ook bij lichte verkoudheid blijf je thuis;
  • Je hebt plotseling verlies van reuk of smaak;
  • Je hebt verhoging of koorts;

Indien één of meer van de punten hierboven van toepassing is/zijn op jou, wacht dan eerst een negatieve testuitslag af voordat je weer naar T.C. Veracket komt 
Wanneer je huisgenoot één of meerdere van bovenstaande klachten heeft, volg dan ook de richtlijnen van het RIVM op voordat je weer naar naar T.C. Veracket komt.

Alleen als iedereen zich aan de gestelde regels houdt kunnen we COVID-19 hopelijk buiten de deuren van de vereniging houden. Op deze manier kunnen we er ook voor zorgen dat we gewoon door kunnen blijven trainen en dat er activiteiten, op een veilige manier, georganiseerd kunnen worden.

Mocht je vragen hebben over de maatregelen die we treffen bij T.C. Veracket, neem dan contact op met Aniek Biersma (voorzitter). Dit kan door middel van het contactformulier of door een e-mail te sturen naar voorzitter@veracket.nl