U bent hier:

Interesse?

Algemeen

Hoe lijkt het jou om een jaar lang verantwoordelijk te zijn voor één van de leukste tennisverenigingen in Nederland? Heb jij ambitie, passie voor sport en gezelligheid en ben je enthousiast over tennis? Solliciteer dan voor een bestuursfunctie bij T.C. Veracket!

T.C. Veracket biedt de mogelijkheid om een full-time bestuursjaar te doen (inclusief bestuursbeurs!). Een bestuursjaar is heel erg breed: je bent verantwoordelijk voor het draaiende houden van de hele vereniging (550+ leden), je gaat naar allerlei leuke feesten en activiteiten en het staat ontzettend goed op je CV. 

Hiernaast ben je het aanspreekpunt voor alle leden en ben je bij alle T.C. Veracket activiteiten aanwezig! Zo ben je bij onder andere het introductieweekend, de competitie, de clubkampioenschappen en het open toernooi. 

Functies

Om meer informatie te geven over de verschillende functies staan hieronder de functieomschrijvingen en waar je je mee bezig gaat houden. Deze stukjes geven een mooi inkijkje in het leven van een bestuurslid.

Voorzitter

Als voorzitter van T.C. Veracket is het jouw hoofdtaak om het verenigingsjaar in goede banen te leiden. Je bent eindverantwoordelijk voor al het reilen en zeilen binnen T.C. Veracket. Dit doe je natuurlijk met een hele groep toppers, maar jij zorgt er voor dat ze goed worden aangestuurd. Je stelt iedere vergadering een agenda op met punten die belangrijk zijn die week en zal de vergaderingen leiden. Hiermee krijg je ook goede ondersteuning vanuit de Raad van Advies. Naast aanspreekpunt voor je bestuur ben je dit ook voor je leden en help je ze met allerlei vragen. Daarnaast versla jij alle leden met een adtje op de bar op hun verjaardag. Verder schuif je aan bij de sectorvergadering van de ACLO namens T.C. Veracket om ze op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen de vereniging. Naast de ACLO heb je ook contact met allerlei andere externe partijen en natuurlijk onze zusterverenigingen. Als laatste en belangrijkste is het vooral heel erg leuk en gezellig. Je bent het gezicht van onze prachtige vereniging en ziet veel leuke feestjes en activiteiten tegemoet.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar voorzitter@veracket.nl

Secretaris

Als secretaris van T.C. Veracket heb je meerdere belangrijke taken. Ten eerste notuleer je de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergaderingen. Jij zorgt ervoor dat alles wat besproken is tijdens deze vergaderingen kort en bondig wordt genotuleerd, zodat iedereen dit achteraf terug kan lezen. Daarnaast sta je in contact met de KNLTB en houd je het ledenbestand van T.C. Veracket bij. Alle in- en uitschrijvingen gaan via jou! Daarmee ben je dus erg betrokken met de leden van de vereniging. Ook neem je als secretaris plaats in de Vertracketeerscie, en wel als voorzitter! De Vertracketeerscie organiseert jaarlijks activiteiten voor de alumnileden van T.C. Veracket. Hiervoor is veel plek voor eigen ideeën, wat natuurlijk altijd erg leuk is. Als laatste neemt de secretaris ook plaats in de SET. Dit is het bestuur dat alles rondom het ’t Haarhuisje runt. Als commissaris acquisitie binnen de SET zorg jij voor het binnenhalen van sponsoren voor deze stichting. Secretaris zijn is daarom een erg dankbare en betrokken taak binnen het bestuur! Heb je vragen over het jaar van de secretaris? Mail dan naar secretaris@veracket.nl

Penningmeester

Als penningmeester houd je alle geldstromen van T.C. Veracket zorgvuldig in de gaten. In het begin van het jaar stel je een begroting op en gedurende het jaar controleer je of alle financiële zaken lopen zoals jij begroot hebt. Daardoor heb je als penningmeester verantwoordelijkheid over waar geld aan mag worden uitgegeven en waar misschien wel wat bespaard moet worden. Je houdt daarnaast contact met de penningmeesters van allerlei commissies. Zo help je hen bij het opstellen van een begroting en zorg je ervoor dat het resultaat dat zij gemaakt hebben klopt. Ook zorg je ervoor dat elke maand de kosten voor activiteiten, trainingen en contributie weer worden afgeschreven bij de leden. Door nauwkeurig te werken, zorg je er dus voor dat de financiën van T.C. Veracket in orde blijven!
Als je nog vragen hebt over de functie over alle geldzaken, of over de functie penningmeester, mail dan naar penningmeester@veracket.nl

Technisch Coördinator

Als Technisch Coördinator ben je verantwoordelijk voor alle tennis gerelateerde zaken. Denk hierbij aan de trainingen, voorjaarscompetitie en toernooien. Je fungeert als voorzitter van de Technische Commissie, die je eigenlijk je hele jaar achter je hebt staan. Samen met deze commissie organiseer je meerdere activiteiten zoals de Clinic, de competitie-activiteit, de sparringsdag en het competitiegala. Al met al is het een hele leuke, afwisselende en verantwoordelijke functie! Voor vragen over een jaar als TC kan je mailen naar tc@veracket.nl

Intern en Extern Coördinator

Als IE Coördinator heb je meerdere uiteenlopende taken. Allereerst begeleid je vrijwel alle commissies die T.C. Veracket heeft. Je leest de notulen van de vergaderingen van de commissies en reageert daarop. Als aanspreekpunt van de commissies sta je in nauw contact met commissieleden en vergader je soms met ze mee. Bovendien neem je als IE Coördinator plaats in de SET, en wel als voorzitter! Samen met TAM en G.S.T.C. zorg je ervoor dat alles in en om het 't Haarhuisje in orde is. Je maakt de agenda en zorgt voor structuur als je de SET-vergaderingen leidt. Verder heb je contact met Bavaria en het Sportcentrum. Samen met de SET zorg je voor een goede samenwerking tussen de drie verenigingen en zo doe je eigenlijk een dubbel bestuur! Voor vragen over de IE coördinator kan je mailen naar iecoordinator@veracket.nl

Interesse?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursjaar bij T.C. Veracket! Wil je nog meer te weten komen? Kom dan naar de bestuursinteresseavond. Dit jaar zal deze plaatsvinden op woensdag 6 april om 19:00.

Wil je direct solliciteren? Dan kan je je CV en een motivatiebrief mailen naar sollicitacie@veracket.nl

Belangrijke data 2021-2022

6 april 19:00 - Bestuursinteresseavond
De bestuursinteresseavond vindt normaliter fysiek plaats voor de toss, echter vindt deze dit jaar in verband met corona online plaats. Tijdens de interesseavond vertelt het bestuur wat de werkzaamheden zijn en worden ook alle functies besproken. Tevens kan je hier al je vragen stellen!

1 juni 23:59 - Deadline sollicitatie
Als je wilt solliciteren voor een bestuursjaar bij T.C. Veracket dien je voor de deadline je CV en je motivatiebrief te mailen naar sollicitacie@veracket.nl

Juni - Sollicitatiegesprekken
Aan de hand van je motivatiebrief kan je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De SollicitaCie neemt hierover contact met je op. De datum wordt dan samen bepaald. 

Juli - Bestuursbekendmaking
Aan de hand van de sollicitatiegesprekken schrijft de SollicitaCie een advies over hoe het kandidaatsbestuur het beste kan worden samengesteld. In juni/juli wordt dan ook het bestuur gekozen en je wordt gebeld of je wel of niet in het kandidaatsbestuur zit. 

Augustus/september - Overdracht
In augustus en september begin je al met je bestuurstaken en neem je dus een deel van de taken van je voorganger over. In overleg met het vorige bestuur kunnen jullie af en toe samen vergaderen. Tijdens de Overdrachts Algemene Ledenvergadering wordt het kandidaatsbestuur ingehamerd en vanaf dan ben je officieel bestuur van T.C. Veracket!