U bent hier:

Algemene informatie

Promofilmpje T.C. Veracket

Mag ik even binnen kijken?


 

Welkom

op de website van dé onafhankelijke en gezelligste studententennisvereniging van Groningen! Op deze website vind je alle informatie over T.C. Veracket. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op met één van de bestuursleden, welke te vinden zijn op de contactpagina.

Historie

T.C. Veracket is op 1 oktober 1999 ontstaan uit de twee verenigingen Oriol en Veracket (het "oude" Veracket). Door deze fusie groeide T.C. Veracket uit tot een vereniging met 440 leden en inmiddels is de vereniging doorgegroeid naar 555 leden (universiteit en HBO). Daarmee behoort T.C. Veracket tot één van de grootste studententennisverenigingen van Nederland. Verder is T.C. Veracket een onafhankelijke tennisvereniging, wat wil zeggen dat zij niet is aangesloten bij een algemene studentenvereniging. 

Wat heeft T.C. Veracket te bieden?

T.C. Veracket streeft ernaar elke tennisser datgene te bieden wat hij of zij in een tennisvereniging zoekt. Er zijn mogelijkheden om op hoog niveau te trainen en competitie te spelen in ambitieuze teams, maar daarnaast is er ook volop plaats voor het recreatief slaan van een balletje en alles hier tussenin. 

Tijdens de winterperiode beschikt Veracket over acht smashcourtbanen overdekt door blaashallen. In het voorjaar wordt het buitenseizoen geopend en kan er gebruik gemaakt worden van twaalf smashcourtbanen. Tussen de banen staat ons clubhuis, ’t Haarhuisje, waar bijna alle feesten van Veracket worden georganiseerd. Ook wordt hier altijd wat nagedronken na de wekelijkse toss.

Veracket biedt de ideale combinatie van sportiviteit en ontspanning. Gedurende het hele jaar kun je op uiteenlopende manieren tennissen. Zo kun je vanaf half september tot eind juni op alle niveaus trainen op verschillende dagen en tijdstippen. Daarnaast is Veracket met 24 teams in de Voorjaarscompetitie vertegenwoordigd, kun je meedoen aan de twee Open Toernooien en kan je naam als Clubkampioen vereeuwigd worden op de ORIOL-bokaal.

Maar er wordt natuurlijk niet alleen getennist. Bij T.C. Veracket is de combinatie van ontspanning en tennis ideaal. T.C. Veracket organiseert daarom ook veel activiteiten voor ontspanning naast de baan. De wekelijkse toss op woensdag is hier een goed voorbeeld van. Hier wordt eerst van acht tot elf uur in de meest vreemde dubbels getennist, waarna er nog een aantal drankjes worden genuttigd in ’t Haarhuisje.

Verder wordt elk tennisseizoen geopend met de Nieuwe Leden activiteit en het Oude en Nieuwe Leden Toernooi. Dit wordt al snel gevolgd door een oergezellig introductieweekend op Schiermonnikoog, wat ieder jaar weer een denderend succes is. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor alle nieuwe leden om de gezelligheid bij Veracket te leren kennen!

Ook is T.C. Veracket altijd goed vertegenwoordigd tijdens de competitie en Roland Garros. Andere activiteiten van Veracket zijn onder andere de maandelijkse borrels in Partycafe de Doos, de clubkampioenschappen, het gala, de twee open toernooien en de wintersport samen met onze zusterverenigingen.

Veel van deze activiteiten worden elders op de website nader toegelicht. Wil je meer informatie of heb je vragen en/of opmerkingen, dan kun je altijd contact opnemen met een bestuurslid door gebruik te maken van de contactpagina. 

Tot ziens op of rond de baan!

Sponsoren