U bent hier:

Over T.C. Veracket

Welkom

op de website van dé onafhankelijke en gezelligste studententennisvereniging van Groningen! Op deze website vind je alle informatie over T.C. Veracket. 

Historie

T.C. Veracket is op 1 oktober 1999 ontstaan uit de twee verenigingen Oriol en Veracket (het "oude" Veracket). Door deze fusie groeide T.C. Veracket uit tot een vereniging met 440 leden en inmiddels is de vereniging doorgegroeid naar 555 leden. Veracket een onafhankelijke tennisvereniging, wat wil zeggen dat zij niet is aangesloten bij een algemene studentenvereniging. 

Wat heeft T.C. Veracket te bieden?

T.C. Veracket streeft ernaar elke tennisser datgene te bieden wat hij of zij in een tennisvereniging zoekt. Er zijn mogelijkheden om op hoog niveau te trainen en competitie te spelen in ambitieuze teams, maar daarnaast is er ook volop plaats voor het recreatief slaan van een balletje en alles hier tussenin. 

Tijdens de winterperiode beschikt Veracket over acht smashcourtbanen overdekt door blaashallen. In het voorjaar wordt het buitenseizoen geopend en kan er gebruik gemaakt worden van twaalf smashcourtbanen. Tussen de banen staat ons clubhuis, ’t Haarhuisje, waar bijna alle feesten van Veracket worden georganiseerd. Ook wordt hier altijd wat nagedronken na de wekelijkse toss.

Veracket biedt de ideale combinatie van sportiviteit en ontspanning. Gedurende het hele jaar kun je op uiteenlopende manieren tennissen. Zo kun je vanaf half september tot eind juni op alle niveaus trainen op verschillende dagen en tijdstippen. Daarnaast is Veracket met 23 teams in de Voorjaarscompetitie vertegenwoordigd, worden er twee Open Toernooien georganisseerd en kan je naam als Clubkampioen vereeuwigd worden op de ORIOL-bokaal.

Maar er wordt natuurlijk niet alleen getennist. Bij T.C. Veracket is de combinatie van ontspanning en tennis ideaal. T.C. Veracket organiseert daarom ook veel activiteiten voor ontspanning naast de baan. De wekelijkse toss op woensdag is hier een goed voorbeeld van. Hier wordt eerst van acht tot elf uur in de meest vreemde dubbels getennist, waarna er nog een aantal drankjes kan worden genoten in 't Haarhuisje.

Verder wordt elk tennisseizoen geopend met de Veracket Introductie Periode, inclusief het Oude en Nieuwe Leden Toernooi. Dit wordt al snel gevolgd door een oergezellig introductieweekend op Schiermonnikoog, wat ieder jaar weer een denderend succes is. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor alle nieuwe leden om de gezelligheid bij Veracket te leren kennen!

Ook is T.C. Veracket altijd goed vertegenwoordigd tijdens de Davis Cup, het ABN AMRO toernooi en Roland Garros. Andere activiteiten van Veracket zijn onder andere de maandelijkse borrels in Partycafe de Doos, de zaterdagavondtoernooien, het gala, liftweekend en de wintersport samen met onze zusterverenigingen.

Veel van deze activiteiten worden elders op de website nader toegelicht. Wil je meer informatie of heb je vragen en/of opmerkingen, dan kun je altijd contact opnemen met een bestuurslid door gebruik te maken van de contactpagina. 

Mag ik even binnen kijken?

Sponsoren