LustrumCie

Een Lustrum zonder Lustrum Commissie is als een tiebreak zonder choken, onmogelijk! Daarom zijn wij als LustrumCie druk bezig om er een geweldig Lustrum jaar van te maken.

tc_veracket_logo-163.jpgDe vierde LustrumCommissie van T.C. Veracket bestaat uit (boven eerst, v.l.n.r): Jasper, Robert, Bas, Reimer, Elja, Evi, Alie, Ruth

Elja Vegter: Voorzitter
Jasper Tonkelaar: Penningmeester
Reimer Kok: Acquisitie
Alie Bergsma: Promotie
Ruth vd Walle: Activiteiten 1
Evi van den Kieboom: Activiteiten 2
Bas Huetink:  Activiteiten 3
Robert van der Velde: Activiteiten 3

Wij hebben ontzettend veel zin in het organiseren van het lustrum in 2019 en hopen dat jullie met grote getalen met ons mee komen feesten. Mocht je vragen hebben, mail dan naar lustrum@veracket.nl of spreek één van ons aan! Om dit allemaal wat minder eng te maken kan je hieronder een stukje lezen over wie wij zijn!

Elja:

Dit stukje wordt gewijd aan onze Praes! En dat is L ja! Ze is misschien een paar jaar jonger dan sommige commissieleden, maar dat is bijna niet te merken. Ze weet onze grote commissie meestal in toom te houden waardoor we een soort van op tijd naar bed of de kroeg kunnen.

Volgens L is de vergadering niet compleet zonder een giga portie chips en dan het liefste paprika ribbelchips. Ook moet er vaak even gezeurd worden tegen ons, maar ze is naar de buitenwereld vooral lief of op zijn ergst passief aggresief. Over de buitenwereld gesproken; Nadat L een rondreis door Australië heeft gemaakt, kun je haar vinden in haar eigen kinderboerderij.. Wat verwacht je ook anders van de vega van onze commissie?

Naast dat L natuurlijk één van de toptennisters van Veracket is (terwijl ze niet eens kan visualiseren, mocht iemand dit uit kunnen leggen; let us know), is ze op menig feestje te vinden en is zeker niet vies van een biertje. Hier gaat dan wel weer mee gepaard dat ze aanhankelijk wordt, maar dat nemen we voor lief.

We mogen de aankomende maanden gelukkig nog genoeg met haar vergaderen en biertjes drinken en met L aan kop komt dat zeker goed!

Jasper:

Dan het onmisbare en cruciale deel van het Lustrum, de geldzaken. De pennie van dit lustrum is natuurlijk niemand minder dan Jasper Tonkelaar. Of jah Jasper, voornamen zijn overrated dus Tonky werkt ook prima. Dat hij het niet zo op voornamen heeft blijkt ook wel uit het feit dat meneer deze vaak genoeg zelf door elkaar haalt.

Jasper is al weer een tijdje een echte burger en dit geeft hem misschien wel het stukje extra verantwoordelijkheidsgevoel wat nodig is voor zijn functie. Daarnaast is hij natuurlijk ook een zeer precieze man (lees mierenneuker), dus extra geld voor prullaria gaat hem niet worden. Misschien lukt dit nog een keer als je Jasper goed in de olie is. Dan wil onze pennie nog wel eens iets te veel babbels krijgen. Zo komen er nog wel eens sterke verhalen dat Jasper nog wel de Elfstedentocht denkt/hoopt uit te kunnen schaatsen.

Als burger woont Jasper nu ook sinds korte tijd in een nieuw stekkie. Daar werd dan ook gelijk een lekkere zithoek in gebouwd en de Game Cube aangesloten, om iedereen te verslaan op Joshi’s Island met Mario kart. Dit alles mocht dan wel aanwezig zijn, maar het duurde wel even voordat meneer eindelijk stoelen had om een vergadering te hosten.

Laten we het er op houden dat meneer echt op de centjes let. Gelukkig maar, want zo hebben we er vertrouwen in dat Jasper zijn functie als penningmeester geweldig kan uitvoeren!

Reimer:

Reimer ‘Juicy’ Kok (don’t ask), is het volgende lid van de Lustrumcie die wij aan jullie voor gaan stellen. Deze relaxte knuffelbeer is al druk bezig geweest met het bezichtigen van locaties voor de geweldige feesten die in het lustrumjaar plaats zullen gaan vinden. Dit gebeurde uiteraard onder het genot van een biertje, want dat is een harde vereiste van Reimer.

Waar hij zich minder strikt aan houdt zijn actiepunten wanneer die ook bij andere mensen staan, iets met luiheid. Maar hij is er dan wel weer als de kippen bij wanneer het aankomt op andere mensen strepen geven tijdens de vergaderingen.

Een van Reimer andere talenten, naar eigen zeggen, is beerpong. Irrelevant feitje: Reimer heeft Joris K. eens met 10-0 verslagen met beerpong! (sorry Kee). Waar waren we? Oh ja, wanneer deze man niet enthousiast aan het beerpongen is, of in de keuken een super lekker chocolade toetje in elkaar zit te draaien bestaat de kans dat hij het land heeft verlaten. Op zijn bucket list staat namelijk de kleine wens om een reis te maken van het bovenste tot het onderste puntje van Afrika (wellicht op de motor wanneer het rijbewijs daarvoor binnen is).

Maar tot die tijd zal Reimer zich bezig houden met het strepen aan zijn commissieleden aannaaien, het werken aan zijn professionele beerpong carrière en de acquisitie voor het lustrum.

Alie:

Degene die verantwoordelijk is binnen de Lustrumcie voor promotie is Alie, de oma van de commissie. Alhoewel je bij haar leeftijd al bijna een burger leven zou verwachten, is niets minder waar. Haar bijnaam zegt eigenlijk al meer dan genoeg, Escalalie. Als Alie wat alcohol in haar systeem heeft gaat ze olifantjes jatten en geluidseffecten maken bij liedjes. Daarnaast wordt ze erg onhandig en heeft zichzelf daarmee meerdere malen flink bezeerd.

Met Alie hebben we echt een talent in de commissie, ze is namelijk ongeslagen in officiële tennis wedstrijden. Op een of andere manier durft ze het studentenleven nog niet achter zich te laten en verzint daarom maar zoveel mogelijk bezigheden om nog een jaartje langer student te kunnen zijn, ze heeft onder andere namelijk het KEI-bestuur gedaan een paar jaar geleden.

Dat Alie soms wat onhandig kan zijn, is inmiddels wel duidelijk geworden. Op haar eerste horeca werkdag heeft ze in de laatste 5 minuten een vol dienblad met rode wijn over iemand heen gegooid.. Gelukkig heeft ze dit nog niet bij een commissieavond gedaan.

Desondanks zijn we super blij met Alie, die ons logo heeft gemaakt, alle promotie maakt en ervoor zorgt dat niemand onze evenementen mist door jullie te spammen met genoeg berichten over het Lustrum via Facebook!

Ruth:

Bij een standaard voorstelstukje zouden we je vertellen dat ze Geneeskunde studeert, een relatie heeft met Tom en in het Veracket huis, Huize Japie woont. Jullie weten natuurlijk al over wie het gaat. Dat klopt inderdaad het gaat over Ruth of door haar vrienden ook wel Ruudie genoemd.

Het stelletje ongeregeld dat verantwoordelijk is voor de activiteiten tijdens het Lustrum is compleet met Ruth erbij. Ze is erg goed in uitstellen en normaal gesproken doet ze liever een dutje in plaats van haar actiepunten, maar als het om activiteiten gaat heeft deze kleine meid inmiddels al grootse ideeën voor het Lustrum!

Naast dat ze heel slim is heeft ze ook nog een ander talent, geef haar een keer een pakje kaarten en ze zal het je laten zien. ;) Naast deze truc kan ze ook nog een andere leuke truc als ze dronken is, ze kan namelijk katten laten verdwijnen, het enige nadeel van deze truc is dat ze dan de volgende ochtend wel wakker wordt van het gemiauw van de kat in haar kamer. Dat het een leuke avond wordt als ze heeft gedronken is in ieder geval zeker, ze wordt namelijk nog vrolijker dan dat ze normaal is en zal lekker gaan springen, dansen en meezingen met de muziek.

Na deze nachten kan je Ruth gelukkig maken door haar chicken wings voor te schotelen, in tegenstelling tot wanneer ze nuchter is want van dan wil ze alleen maar KAAS!

Gezelligheid en de activiteiten van het Lustrum gaan in ieder geval helemaal goed komen met Ruth erbij! :)

Evi:

Dan hebben we ook nog Evi, haar aanwezigheid gaat niet zomaar langs je heen. Zij is namelijk altijd erg energiek en enthousiast. Tijdens vergaderingen heeft ze ook altijd veel goede ideeën. De laatste tijd is zij weer wat vaker in het Haarhuisje te vinden. Dit was twee jaar terug even wat minder, ze zat namelijk in het bestuur van haar studievereniging Studiosi Mobilae. Naast de Lustrumcommissie, feestjes en activiteiten bij haar studievereniging, doet ze momenteel ook een premaster waar ze druk mee is, kortom een bezige bij.

Het kan trouwens ook zomaar zo zijn dat ze met een beschilderd gezicht het haarhuisje binnenkomt. Evi is namelijk ook nog artistiek aangelegd en blijkbaar vindt ze het leuk om af en toe haar gezicht eronder te kliederen (wij snappen het ook niet).

Naast energiek en artistiek heeft Evi nog een eigenschap, die overigens wat minder positief is, ze is namelijk erg onhandig. Pas op met bier aan Evi geven als je haar tegenkomt op een feestje, voor je het weet heb je dit biertje over je heen. Als ze dronken is wordt ze namelijk nog onhandiger en een beetje lomp.

Nog een feitje waar Evi zelf heel trots op is: ze is op dezelfde dag jarig als mister Federer. Oh en als ze trouwens toevallig een keer bij je thuis langs komt, zorg dan dat je guacamole in huis hebt (en doekjes).

Robert:

“Ik ben Robert!” De man die een fascinerende obsessie heeft voor marshmallows. De man die langzaam een geheel aan het vormen is met zijn co-activiteiten 3 maatje Bas. De man die tijdens het Chip OT iedereen drie nachten achterelkaar wakker heeft gehouden met een perfecte uitvoering van de klassieker ‘Dakterras’. De man die wij echt niet kunnen missen in de Lustrumcommissie.

Robert is een oude ziel. De papa van de commissie. Een creatief persoon. Iemand die wanneer hij gedronken heeft, zich een god waant. Robert kent dan zijn eigen kracht niet. Zeepdispenser van de muur aftrekken? Geen probleem! Een danskoning zijn in vergelijking met Bruno Mars en Michael Jackson (eigen meningen mogen gevormd worden…). Doet hij zo! Robert wordt dan nog gezelliger, handtastelijker en vaker afgewezen met een biertje in zijn mik.

Maar dit wordt hem allemaal vergeven. Robert heeft al vele commissies bij Veracket gedaan, waarvan een overgroot deel met alleen maar dames en Alie. Verder heeft Robert 5 jaar (!) in de Barco gezeten. Een record! En als Aanjager van het Jaar 2016, heeft hij aangetoond dat hij sneller een pitcher kan adten dan onze huidige voorzitter Bram. Al deze ervaringen, samen met een illustere carrière als Magician/Bubbelgod, maakt Robert ontzettend geschikt om de activiteiten van het Lustrum te organiseren.

Leuk feitje! Robert heeft Reimer verslagen met beerpong, door zijn linkerhand te gebruiken. (Boee! Robert! Boee!)

Bas:

Lang, gek en mega grappig, allemaal eigenschappen van dezelfde man, naar eigen zeggen dan in ieder geval. Als het goed is denk je nu gelijk aan Bas Huetink, zo niet, dan zou hij zich beter hebben kunnen omschrijven met de drie woorden: gebrek aan zelfkennis.

Dit commissielid die samen met Robert de rol van activiteiten 3 op zich neemt heeft eerst een half jaartje inspiratie opgedaan in Noorwegen. Daar heeft Bas ongetwijfeld een paar meiden kunnen versieren met zijn speciale talent, hij kan zijn ogen namelijk laten trillen, super geil. Nee, hoe Bassie die meiden daar heeft versierd weten we eigenlijk niet, waarschijnlijk niet op die manier, en waarschijnlijk ook niet toen die lam was. Als lange Bassie lam is dan wordt hij namelijk naast een stuk gezelliger ook nog eens heel lomp. Je moet dan niet gek opkijken als hij ineens een handstand probeert te doen midden in een kroeg en zichzelf vervolgens verwond. Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn #Schier2017. Waarom hij dat ineens deed weet niemand, misschien was hij wel op de grond op zoek naar zwarte Doritos en had hij geen zin om te bukken, wie zal het zeggen.

Wil je onze Bas met iets anders dan chips blij maken dan kun je ook nog voor de wat duurdere optie gaan en dat is kaarten voor een wedstrijd van Roger Federer. Er is dan wel één probleem, want Federer moet er dan nog meer dan een seizoen aan vast plakken, want wij kunnen Bas, zijn creativiteit en kritische blik voorlopig even niet meer missen.