CreaCie


(v.l.n.r.) Christiaan van der Gang, Elise Slager, Alie Bergsma, Marjanne van der Bijl, Willemien Kuijk en Evi van den Kieboom

Hi Veracketeers!

Misschien heb je al geruchten over ons gehoord, misschien heb je zelfs wel van onze diensten gebruik gemaakt of misschien heb je geen idee waar we het over hebben: wij zijn de CreaCie! Vorig jaar (2018/2019) zijn wij opgestart als ‘Designcie’ en sinds september worden wij onder de nieuwe naam, Creacie, ook werkelijk ingezet. Maar wat doen wij nou eigenlijk? Onze naam zegt het eigenlijk al: wij creëren dingen. Je kunt hiermee denken aan promotiefilmpjes, posters, stickers, logo’s; alles wat met creativiteit te maken heeft! Wanneer een andere commissie een thema bedacht heeft, worden wij opgetrommeld om daar het promotiemateriaal voor te maken.

Wij bestaan uit zes personen. Marjanne heeft de taak als voorzitter dit jaar opgepakt en hoewel ze met haar warhoofd soms wat dingen over het hoofd ziet en af en toe de neiging heeft om iets te veel te praten, doet ze wel haar best om alles op een rijtje te houden. Het tweede lid is Willemien, die steeds meer het burgerlijke leven opzoekt, maar toch nog een jaartje zich wilde inzetten voor de club. Onze ‘huisstijl-expert’ Elise zat vorig jaar ook al in de commissie. Zij studeert Communication and Multimedia design en weet daardoor veel van het opbouwen van websites en het gebruiken van een huisstijl. Vierde commissielid is Christiaan, die vorig jaar al een rol speelde in de commissie maar sinds september officieel in de CreaCie zit. Posters ontwerpen en filmpjes monteren kan hij als geen ander; zijn agenda op orde hebben ligt hem iets minder. Nieuw dit jaar is Evi, die elke keer weer de overweging maakt of het verstandig is om een commissie te doen en elke keer weer de keuze maakt om het tóch wel te doen. Dit geldt overigens ook voor het laatste lid Alie, die vrijwel alle commissies al afgewerkt heeft. Haar werk ken je vooral van de Veracket-kalenders die ze nu al jaren maakt.

Als je als commissie gebruik wilt maken van onze creatieve breinen, dan kun je contact opnemen met voorzitter Marjanne. Doe dit zo vroeg mogelijk, want iets moois creëren kost veel tijd en helaas hebben wij allemaal ook nog een leven buiten deze commissie (ja, echt!). Dan gaan wij ons best doen om van jullie thema-ideeën in iets moois om te zetten!

Groetjes en kusjes van de Creacie,
Marjanne
Willemien
Elise
Christiaan
Evi
Alie