U bent hier:

Wintersport

Wintersport
Datumvrijdag 4 maart 2022 tot zondag 13 maart 2022

Eindelijk mogen we het jullie vertellen, alle informatie over de wintersport van 2022!!

We gaan dit jaar naar Andorra en zullen verblijven in Frontera Blanca in El Pas de la Casa. Andorra klinkt ontzettend ver weg, maar het is slechts op een uur van Risoul. Andorra is een belastingparadijs, waardoor je zeer goedkoop in je appartement zelf een maaltje op tafel kan zetten en voor heel weinig een drankje kan doen. Ook zijn de kosten in de clubs lager dan in andere populaire gebieden in Frankrijk of Italië.

Het skigebied van Andorra heeft 250KM aan piste en de dichtstbijzijnde skilift is aan de overkant van de straat van onze appartementen, wat natuurlijk erg fijn is met al je spullen. De prijs voor deze reis zal 540 euro zijn.

We vertrekken op 4 maart waarschijnlijk in de middag/begin van de avond en zullen terugkeren in Groningen op 13 maart (waarschijnlijk ergens in de middag/begin van de avond, afhankelijk van hoe snel de reis gaat en hoe laat we precies vertrekken uit Andorra).

Wat zit allemaal bij de prijs van 540,- euro inbegrepen:

 • Enter the Snow feesten gedurende de week
 • 6-daagse skipas voor het gebied
 • Vervoer vanuit Groningen
 • Accommodatie voor 7 nachten
 • Toeristenbelasting
 • Lakens & beddengoed
 • Verenigingshoody

Wat is niet bij de prijs inbegrepen: 

 • Administratiekosten (4 euro)
 • Betaald entertainment in het resort (sauna/zwembad)
 • Borg: 100 euro per persoon. Of je deze terugkrijgt is je eigen verantwoordelijkheid. Dit wordt via de Enter The Snow app geregeld, waar je toegang tot krijgt als je bent ingeschreven. Deze borg wordt maximaal 3 weken na vertrek teruggestort.
 • Materiaal; opties zijn te vinden op de site van Enter The Snow onder 'Optioneel - Enter The Snow'
 • Ski-/snowboardlessen. Deze zullen vanuit de verenigingen geregeld worden en kosten maximaal 5,- euro per les. Het is mogelijk om de eerste drie dagen van 10:00-13:00 lessen te volgen. De laatste drie dagen is deze mogelijkheid er niet.
 • Reis/annuleringsverzekeringen. Meer informatie hierover en over de corona policy van Enter The Snow is te vinden op hun website. 

Momenteel is een deel van de website van Enter The Snow offline, waardoor we geen linkjes hebben kunnen toevoegen aan deze uitleg. Zodra dit weer kan, zullen we deze nog toevoegen.

We hopen volgende week met Enter The Snow in gesprek te gaan over de mogelijke Corona situaties. Enter The Snow gaat er vanuit dat après ski buiten mogelijk is op het moment dat wij afreizen. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor de wintersport zijn als er geen après ski mogelijk is. We snappen heel goed dat een wintersport zonder après ski niet hetzelfde is, dus wij hopen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te kunnen geven. Als er in Andorra een lockdown of verplichte quarantaineplicht of een gesloten skigebied is, dan gaat de wintersport uiteraard niet door.

Momenteel zijn gevaccineerde mensen (ook met Janssen) welkom in Andorra. Tevens zijn mensen met een negatieve test ook welkom. Wel moet dit fysiek aantoonbaar zijn. Maart is natuurlijk nog ver weg en daarom kunnen wij nog niet met zekerheid zeggen wat de situatie tijdens de wintersport zal zijn. Ook hier gaan we binnenkort met Enter The Snow mee over in gesprek. Ze hebben al een aantal voorwaarden op hun site staan. Deze kun je vinden onder 'Corona Policy'. Helaas is ook dit stuk momenteel offline. 

De inschrijvingen van de wintersport gaan vrijdag 19 november om 18:00 open op de site. Dit is een voorinschrijving, wat betekent dat je nog niet officieel bent ingeschreven. De volgorde van de voorinschrijving zal bepalen wie er mee mag indien er meer mensen mee willen dan dat er plekken zijn. Als je op tijd bent met de voorinschrijving, dan zal je in december een linkje ontvangen waarmee je je officieel kunt inschrijven bij Enter The Snow. Op het moment dat je hier ingeschreven staat ontvang je vanuit Enter The Snow de betaalinstructies en de precieze communicatie. 

Update 24 november
De inschrijvingen van de wintersport zullen sluiten op donderdag 25 november om 23:59.
Daarna gaan we met de drie verenigingen kijken hoeveel mensen er definitief meekunnen. 

Hierbij alvast de extra informatie qua betalen en inschrijven bij Enter the Snow:
Aankomende maandag 29 november ontvangen de mensen die snel genoeg waren met inschrijven een link van ons namens Enter the Snow. Via deze link kunnen jullie jezelf verder inschrijven en de eerste aanbetaling doen. De eerste aanbetaling moet voor 4 december voldoen. De eerste aanbetaling is €200! Je inschrijving afronden kan dus NIET op 5 december.. te laat is te laat! Wij maken geen uitzondering. 

Wanneer bovenstaande stap is afgerond, kun jij mee naar Andorra. De volgende betaling vindt wel al redelijk snel daarna plaats. Houd rekening met 20 december. Wij proberen dit iets te verlaten, maar we kunnen niks beloven. 
Aangezien wij de inschrijvingen ten alle tijden bijhouden, is het delen van de link NIET mogelijk.

Mocht je besluiten toch niet mee te gaan, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan Nynke/Julian, dan kan er iemand anders mee op jouw plek (hier zit wel een deadline op van 7 dagen). Nadat je de eerste aanbetaling hebt gedaan, kan je je niet meer kosteloos uitschrijven, tenzij je een annuleringsverzekering neemt (zie website Enter the Snow) of iemand anders vindt die op jouw plek meewilt.

Enter the Snow gaat er momenteel vanuit dat er sowieso buiten après ski kan plaatsvinden. Mocht dit uiteindelijk niet het geval zijn, dan gaan ze kijken of de reis wel of niet geannuleerd gaat worden. Voor de mensen die echt mee gaan voor de après ski raden wij een annuleringsverzekering aan. Deze kan je afsluiten op het moment dat je je inschrijft. Je kan dan tot 30 dagen voor vertrek jezelf kosteloos uitschrijven (minus de kosten van de verzekering natuurlijk). Binnen 30 voor vertrek krijg je je volledige bedrag teruggestort als je een geldige reden hebt voor het annuleren van de reis en 60% als je geen geldige reden hebt. Het geld dat je betaalt voor deze verzekering krijg je in geen enkel geval terug!

Voor de mensen met Janssen vaccin: Als Andorra mensen met een Janssen vaccin zonder booster prik niet meer het land in laat komen, dan krijg je vanuit Enter the Snow een voucher of kan je je reis verplaatsen. Je krijgt dus NIET je geld terug. Daarom is in deze situatie een annuleringsverzekering ook zeer aan te raden. Aangezien dit een redelijke groep mensen betreft, gaan we hier nog met Enter the Snow over in gesprek.

Sponsoren